Світ
30 травня 2017
Сотнями фірм по догляду за хворими у Німеччині керує російська мафія – ЗМІ
Фірми-шахраї, обманом отримали великі суми грошей від страхових кас.
news-image

Близько 230 фірм з догляду за хворими та інвалідами, засновані вихідцями з колишнього СРСР, створили систему координованої підробки рахунків про надані послуги, і ця система існує на значній частині території Нвмнччини. За змовою з пацієнтами і лікарями ці фірми виставляють рахунки за послуги, які вони насправді не надавали, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Про це у вівторок, 30 травня, повідомляють радіостанція Bayerischer Rundfunk і газета Die Welt з посиланням на підсумкову доповідь спеціальної слідчої групи Федерального відомства з кримінальних справ (BKA ) і відомства по кримінальних справах федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія.

Фірми-шахраї, обманом отримали великі суми грошей від страхових кас. Згідно з доповіддю, цією злочинною мережею керують переважно з Берліна. Особливо активно орудують в Північному Рейні - Вестфалії, Нижнійї Саксонії, Бранденбурзі і Баварії. Майже дві третини цих компаній пов'язані один з одним через різні мережі на території всієї країни, говориться в документі.

У доповіді також наголошується, що багато з тих, хто знаходяться під підозрою щодо фірм по догляду за хворими та інвалідами, а також їхнє керівництво, одночасно займаються іншою злочинною діяльністю, наприклад, відмиванням грошей, вимаганням і нелегальним гральним бізнесом. Серед керівників таких фірм є і ті, кого влада ФРН підозрюють у замовних вбивствах, йдеться в документі.

Нагадаємо, американське видання New York Times опублікувало розслідування щодо того, як Росія влаштовувала антинатівські та антиукраїнські протести в європейських країнах, таких як Польща та Чехія.