Україна
30 травня 2017
Мене хвилює робота по 5 областях, - Гройсман про ремонт доріг
Питання реконструкції і будівництва автомобільних доріг є важливим пріоритетом.
news-image

Цього тижня відбудеться нарада за участю членів уряду, керівництва «Укравтодору» й областей на тему виконання дорожніх робіт у 5 регіонах, де показники викликають занепокоєння. 

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив під час інспекційної поїздки на Львівщину, де він ознайомився з ходом будівництва дороги Н-02 Львів – Тернопіль, повідомляє «Є!» з посиланням на Урядовий портал

«Роботи розпочаті в кожній області. Але поки що мене непокоїть робота по 5 областях. Це Луганська, Запорізька області, Закарпаття, Київ та Миколаївщина. Я дав доручення про те, щоб цього тижня профільний віце-прем’єр та керівник Укравтодору зібрали керівників областей подивитися, в чому проблема, і допомогли розпочати ремонтні роботи», - сказав глава уряду.

Він підкреслив, що питання реконструкції і будівництва автомобільних доріг є важливим пріоритетом. 

«Ми розпочали роботи вчасно і на кінець травня вже є об’єкти, здані в експлуатацію. Дороги де-факто у незадовільному стані, але з такими темпами, які ми взяли, - ми за 5 років наведемо лад. Ми вже два роки поспіль доводимо: навести лад на українських дорогах можливо. Кошти ми навчилися акумулювати. Зараз важливо – контроль якості. І нова служба якості в «Укравтодорі» – це новий підхід. Все, що було зроблено минулого року, піддається аудиту», - зазначив Гройсман.
 

Глава уряду додав, що фірми, які допустили неякісне виконання робіт, уже зобов’язані ліквідувати недоліки. 

«У першій половині червня буде ще один аудит якості доріг. Зробимо висновки. Якщо хтось не зрозумів - будемо говорити про завдання збитків державі, будемо вимагати порушення кримінальних справ і реальних заходів від правоохоронної системи», - додав Гройсман.

Читайте також:Дикий кабан на Київщині спровокував жахливу ДТП: троє загиблих, двоє травмованих (фото)