Війна
31 травня 2017
У Донецькій області скасували заїзд у дитячий табір, який вночі обстріляли бойовики, - Кулеба
Ворог застосовує важку зброю, цей табір знаходиться в 20 кілометрах від лінії розмежування і вони спеціально ціляться на такі об'єкти, де перебувають діти.
news-image

В с. Зелений Гай Волноваського району скасували заїзд в дитячий табір, який сьогодні вночі обстріляли бойовики.

Про це заявив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба в коментарі телеканалу "112 Україна", повідомляє «Є!».

"Це профспілковий табір "Зелений гай", туди планували заїзд, але я сьогодні вранці спілкувався з заступником голови обласної адміністрації, мені повідомили, що заїзд дітей скасовано. Вони зараз шукають інші табори, які приймуть дітей і в цьому році заїзду не буде," - заявив Кулеба.

За словами уповноваженого президента, раніше були звернення в Кабмін для того, щоб в 30-км зоні від зони розмежування не було ніяких закладів, у тому числі і таборів.

"Зараз ворог застосовує важку зброю і цей табір знаходиться в 20 кілометрах від лінії розмежування і вони спеціально ціляться на такі об'єкти, де перебувають діти. Навмисно ціляться, знають, що планується заїзд дітей - для того, щоб дестабілізувати ситуацію. Думаю, жодна з областей не допустить влаштування дітей саме в 30-км зоні", - додав Кулеба.

Як повідомлялося, у Волноваському районі вночі бойовики обстріляли дитячий табір, пошкоджено будівлю. На момент обстрілу в будівлі дитячого табору знаходився лише охоронець. Постраждалих немає. Перший заїзд дітей в табір планувався в червні 2017 року.

Читайте також:Невдовзі будуть призивати випускників військових кафедр, - експерт