Суспільство
31 травня 2017
В Укрзалізниці допускають подорожчання квитків на популярні напрямки до 25%
Подорожчання можливе на напрямках, які користуються значним попитом у пасажирів.
news-image

В "Укрзалізниці" припускають, що квитки на популярні напрямки будуть значно підвищені - на 15-25%. Про це в інтервю "РБК-Україна" розповів голова наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

"УЗ не буде проводити просто індексацію, наприклад, на 20% на всі квитки. Це буде зроблено вибірково. Там, де необгрунтовано низькі ціни, вони будуть значно підвищені, на 15-25%. По інших напрямках, де немає попиту і необхідно залучати пасажирів, можливе зниження цін", - сказав Кравцов.

За його словами, що подорожчання можливе на напрямках, які користуються значним попитом у пасажирів. Таким чином, за словами Кравцова, хочуть рівномірно розділити по днях пасажиропотік. 

"Наприклад, це може бути на такому значно завантаженому напрямку як Київ-Одеса. Але на менш завантаженому, наприклад, Одеса-Херсон може статися здешевшання. Крім того, можливе зниження цін на маршрути в Західній Україні, де висока конкуренція з іншими видами транспорту", - сказав голова наглядової ради "Укрзалізниці".

Він також додав, що в рамках стратегії УЗ на 2017-2021 роки близько 50% вагонів повинні або пройти повну модернізацію, або бути замінені на нові. 

"За п'ять років кожен другий вагон буде оновлено. Крім того, другий жорсткий акцент ми зробимо на розвитку швидкісного руху. Якщо зараз денним швидкісним рухом користуються 25-30% пасажирів, то до 2021 року ми повинні підняти цей показник до 45-50%. Це дуже амбітна мета. Для цього необхідно закупити новий рухомий склад і забезпечити необхідну інфраструктуру для руху", - сказав Кравцов.

Як повідомлялося раніше, "Укрзалізниця" планує в червні підняти тарифи на грузові перевезення. 

Читайте також:Безвізовий режим: куди можна полетіти за 30 євро