Суспільство
31 травня 2017
У МВС готують постанову про рівень довіри населення до поліції
Нормативний акт створено на виконання Закону України «Про Національну поліцію», який визначає рівень довіри населення до поліції – основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.
news-image

У МВС обговорили проект постанови про вивчення рівня довіри населення до поліції. Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції України, повідомляє «Є!» з посиланням на Українське Право.

У заході взяли участь представники секретаріату Кабінету Міністрів України, кількох підрозділів МВС та Національної поліції, Громадської ради при МВС, громадських організацій та наукових установ.

Цей нормативний акт створено на виконання Закону України «Про Національну поліцію», який визначає рівень довіри населення до поліції – основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.

«Давайте ми спробуємо привести цей порядок у відповідність сьогоденню. На сьогоднішній день закон («Про Національну поліцію» – ДК НПУ) є, він діючий, тож відповідно порядок потрібно визначати», – зазначив голови Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко, додавши, що при доопрацюванні проекту постанови обов’язково слід враховувати зауваження фахівців і представників громадськості.

Учасники «круглого столу» зазначили, що частину раніше наданих пропозицій вже враховано в уточненому варіанті проекту акту. Водночас йшлося і про конкретні кроки в цьому напрямку, зокрема – створення робочої групи, яка узагальнить надані фахівцями пропозиції.

Відтак учасники зустрічі домовилися про подальшу координацію та спільне доопрацювання проекту постанови Кабінету Міністрів України, розробленого Міністерством внутрішніх справ на виконання Закону України «Про Національну поліцію».

Читайте також:На Дніпропетровщині розстріляли депутата, охоронця та поранили дружину

Читайте також:Опубліковано відео ефектного затримання зловмисника поліцейськими на велосипедах