Світ
1 червня 2017
Новий президент Сербії Вучич склав присягу
Вучич переміг на президентських виборах 2 квітня.
news-image

Новий президент Сербії Александр Вучич 31 травня в будівлі парламенту склав присягу глави держави. Про це повідомляє його прес-служба, передає «Є!».

Присягаюся всі свої сили присвятити збереженню суверенітету і територіальної цілісності Республіки Сербії, зокрема Косово і Метохію як її складові частини, а також реалізації прав і свобод людини, поваги і захисту конституції і закону, збереженню миру і добробуту всіх громадян. Буду сумлінно і відповідально виконувати свої обов'язки, – заявив Вучич.

На церемонії були присутні екс-президент Сербії Томіслав Ніколіч, президент Республіки Сербської (входить до складу Боснії і Герцеговини) Мілорад Додік, представники політичних партій, депутати, представники Словенії, Угорщини, Чорногорії, Хорватії, Боснії та Герцеговини, Греції та Австрії, посли іноземних держав.

2 квітня 2017 року Вучич здобув перемогу на президентських виборах у Сербії.

5 квітня на вулиці Белграда вийшли кілька тисяч людей, переважно студенти. Вони скандували: "Вучич, ти вкрав вибори" і "Кінець диктатурі".

Протестувальники звинуватили Вучича в авторитарності, а Сербську прогресивну партію, яку він очолює, – в корумпованості.

30 травня Вучич склав повноваження прем'єр-міністра, тимчасово виконувати обов'язки прем'єра буде глава МЗС Івіца Дачич.