Суспільство
1 червня 2017
Вчені з’ясували, яких політиків люди люблять найбільше
Виявилось, що справжню симпатію викликають не найбільш харизматичні, а діячі з посереднім шармом.
news-image

Якщо ви політик чи підприємець, то не варто бути надто чарівним. Команда дослідників на чолі з Жасмин Вергауве прийшла до висновку, що партіям і компаніям вигідніше обирати очільниками людей, у яких посередня харизма, пише «Є!» з посиланням на портал Платформа.

Щоб дізнатись, скільки шарму потрібно лідеру, науковці проаналізували персоналії 300 знакових політиків з усього світу, а також 600 успішних підприємців. Після дослідження ступеня їх харизми вчені провели опитування, в якому взяли участь підлеглі, конкуренти і звичайні виборці.

Виявилося, що існує свого роду «межа харизми». Тобто лідери викликали довіру і виглядали компетентними в своїх областях тільки до певного рівня чарівності, після якого впевненість в них починала падати.

Дослідники вважають, що яскраві особистості занадто захоплені глобальними стратегічними питаннями, забуваючи про локальні нові виклики. Тобто такі люди не дуже вправно справляються з короткостроковими завданнями, а утримувати під контролем колектив у них виходить погано.

Читайте також:Путін робить вигляд ніби української історії не існує, - експерт