Події
1 червня 2017
На Луганщині суд виправдав «екс-міністра» вугільної промисловості та енергетики «ЛНР» - прокуратура
На думку суду, провина "екс-міністра" не доведена.
news-image

Як повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області, колегією суддів Кремінського районного суду Луганської області 31 травня 2017 ухвалено вирок, яким виправдано громадянина України, так званого «екс-міністра вугільної промисловості на енергетики «ЛНР», передає «Є!»

На думку суду, в діяннях обвинуваченого не доведений склад  інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (насильницьке захоплення державної влади), ч. 1 ст. 110 КК України (незаконна зміна меж території та державного кордону України на порушення порядку встановленого Конституцією України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

У прокуратурі зазначили, що на вказане рішення суду готується апеляційна скарга.

Рішення суду також прокоментував відомий журналіст із Донецька Денис Казанський.

У Луганській області суд виправдав колишнього "міністра вугільної промисловості ЛНР" Сергія Баранова. Про те, що в суді все домовлено і вирок буде виправдувальним, було відомо ще до вердикту. Баранов у 2014 році налагоджував корупційні схеми поставок вугілля через лінію фронту і був на паях з українськими чиновниками з Мінвугілля, які в підсумку його і витягли.

Численні докази того, що Баранов був членом угруповання ЛНР, суд не прийняв. Інтернет-джерела суд доказами не вважав. Навіть 10-хвилинне інтерв'ю Баранова сепаратистському каналу Луганськ 24, викладене на ютубі, не взяли до уваги.

Так що вітаю, тепер у нас на одного "відмазанного" колаборанта стало більше, - написав журналіст.