Події
1 червня 2017
Путін заявив, що вступ Швеції в НАТО буде розцінено Росією як загроза
Президент РФ також зазначив, що рішення про доцільність вступу Швеції до НАТО повинні приймати тільки шведи, ті люди, яким шведський виборець довірив керівництво країною.
news-image

Президент Росії Володимир Путін заявив, що приєднання Швеції до Північноатлантичного альянсу буде розцінено РФ як загроза. Про це Путін сказав на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, передає «Є!» з посиланням на РБК.

"Якщо Швеція приєднається до НАТО, то це вплине на наші відносини в негативному плані, тому що ми будемо вважати, що і з цієї сторони - з боку Швеції - до нас інфраструктура військового блоку наближається, і ми повинні будемо думати, як нам реагувати на додаткову загрозу... Ми будемо сприймати (вступ Швеції до НАТО) як додаткову загрозу для Росії і будемо думати, як нам усунути ці загрози", - сказав Путін

Президент РФ також зазначив, що рішення про доцільність вступу Швеції до НАТО повинні приймати "тільки шведи, ті люди, яким шведський виборець довірив керівництво країною".

"Але це не означає зовсім, що у нас почнеться істерика або ми будемо ядерні ракети на Швецію націлювати... Але щось повинні будемо робити, тому що ми розглядаємо це як додаткову загрозу для Росії", - додав Путін.

Нагадаємо, Путін пообіцяв відповісти на розширення американської системи ПРО. Він заявив, що РФ не буде безвольно дивитися на розширення американської ПРО на Алясці й у Південній Кореї.