Україна
1 червня 2017
В Київенерго повідомили причину руйнування тепломереж
Ті нові технології, які застосовуються для випробувань мереж без руйнувань, вимагають розробки і затвердження нормативної бази.
news-image

Столична енергопостачальна компанія «Київенерго» пояснила часті випадки руйнування тепломереж вимогою законодавства.

Інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

Законодавство зобов’язує компанію проводити гідравлічні випробування, які нерідко призводять до руйнування мережі, – цитує UBR слова генерального директора «Київенерго» Олександр Фоменка.

За його словами, сьогодні випробування, які дозволяють виявити і відремонтувати найбільш зношені ділянки тепломережі для запобігання появі пошкоджень в холодну пору року, здійснюються з підвищеним на 25% від робочого тиску в тепломережі, що часто призводить до її руйнування.

«Ми неодноразово наголошували, що ми розробили свою методику, закупили обладнання з неруйнівного способу діагностики мережі, але у нас сьогодні немає законодавчої бази, – сказав Фоменко.
“Ті нові технології, які застосовуються для випробувань мереж без руйнувань, вимагають розробки і затвердження нормативної бази у вигляді правил, указів, нормативних актів, тому необхідно на рівні Мінрегіону, можливо, спеціалізованих інститутів розробити цю нормативну базу”, – зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно стався масштабний прорив магістральної труби у Голосіївському районі столиці. Територію навколо аварії засипало бруківкою та залило водою.

Читайте також: Віталій Кличко: «Я звернувся до уряду з тим, аби негайно врегулювати ситуацію, доручити «Нафтогазу» відновити енергопостачання ТЕЦ-6»
Читайте також: У Києві на Оболоні провалився асфальт (фото)
Читайте також: Аварійні мости в Україні: чи чекати падіння наступного