Світ
2 червня 2017
США перекинули до Європи бомбардувальники, здатні нести ядерну зброю
Бомбардувальники задіяно у військових навчаннях Arctic Challenge, Saber Strike і BALTOPS, які проводяться, зокрема, в сусідніх із Росією країнах.
news-image
Пентагон перекинув до Великої Британії на авіабазу "Ферфорд" кілька стратегічних бомбардувальників B-52H, здатних нести ядерний боєзаряд.
 
Про це повідомило Європейське командування ЗС США, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.

Бомбардувальники задіяно у військових навчаннях Arctic Challenge, Saber Strike і BALTOPS, які проводяться, зокрема, в сусідніх із Росією країнах.

Навчання Arctic Challenge проходять цього року з 22 травня по 2 червня на території Фінляндії, Норвегії та Швеції. Крім цих країн, у навчаннях беруть участь Бельгія, Канада, Франція, Німеччина, Велика Британія, Нідерланди, Іспанія, Швейцарія та США.

Навчання Saber Strike проходять із 28 травня по 24 червня на території Естонії, Латвії, Литви і Польщі. Крім цих чотирьох країн, у них беруть участь Бельгія, Канада, Хорватія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Словенія, Словаччина, Велика Британія та США.

Навчання BALTOPS тривають з 1 по 16 червня в Балтійському морі з маршрутом від польського Щецина до німецького Кіля. У цьому році в них беруть участь 14 країн: Бельгія, Данія, Естонія, Франція, Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Велика Британія, США, Фінляндія і Швеція.