Події
2 червня 2017
У Міноборони заперечили просунення ЗСУ у «сірій зоні» на Луганщині
У відомстві зазначили, що українські військові не проводять наступальних дій, не перетинають лінію розмежування, яка була визначена Мінськими домовленостями.
news-image

Речник Міністерства оборони України з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко заперечує інформацію про зайняття українськими військовими нових позицій в районі Бахмутської траси, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

“Українські військові не проводять наступальних дій, не перетинають лінію розмежування, яка була визначена Мінськими домовленостями. В ході бойових дій, активності ворога, зважаючи на постійне перенесення вогню ворога з одного місця на інше, де зосереджені українські військові, в тому числі спостережні пункти, командири бригад час від часу приймають рішення щодо перенесення спостережних пунктів і опорних пунктів, для того, щоб можна було убезпечити життя військовослужбовців і покращити свої бойові позиції, щоб не наражати особовий склад на небезпеку”, - сказав Лисенко.

Як повідомлялося, сьогодні у Facebook заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука повідомив, що на Луганщині бійці 93-ї окремої механізованої бригади просунулись вперед зі своїх позицій і взяли під контроль ділянки "сірої зони".

«На Луганщині бійці 93-ї ОМБР просунулись вперед, взявши під контроль ділянки "сірої зони". На деяких ділянках просунення відбулось на відстань до 1,5 км. Дякую нашим захисникам! Люблю і поважаю!!!», - написав він.

 

Читайте також: Бійка у Дніпрі 9 травня: 4 поліцейським оголосять підозру