Суспільство
3 червня 2017
Мосійчук оприлюднив нові деталі щодо кілера, який здійснив замах на бійця АТО у Києві
За Артуром Денісултановим-Курмакаєвим стоїть не одне вбивство важливих персон.
news-image

На командира батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва здійснив замах особистий кілер лідера Чечні Рамзана Кадирова – Артур Денісултанов-Курмакаєв.

Про це написав нардеп від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Facebook.

Він спеціалізується на ворогах Кадирова, причетний до вбивств у Туреччині, Австрії та Росії. Так, наприклад, в 2012 році у Відні він вбив колишнього охоронця Кадирова за те, що той свідчив проти нього в суді. Але в Україні, куди його заводили в російські спецслужби, перед ним стояли значно ширші задачі. До об’єктів ліквідації належали відомі українські політики та військові, в тому числі і Олег Ляшко. До Лідера Радикальної партії Деніссултанов-Курмакаєв звертався весною 2016 року, представляючись журналістом німецьких видань і пропонуючи, так само як Адаму та Аміні, зробити інтерв’ю для іноземної преси, – наголосив він.

На його думку, те, що кілер залишився живим і незабаром постане перед судом, дає можливість отримати цінні свідчення, які стануть приводом для оголошення Кадирова, як безпосереднього замовника численних вбивств, у міжнародний розшук.

Йому світить повна ізоляція – він просто не зможе виїхати з території Чечні до жодної країни, – підкреслив народний обранець.

Також він вимагає від СБУ розпочати перевірку, оскільки невідомо, скільки таких агентів наразі перебуває в Україні.

Вчора бачив одного із наближених до Кадирова в центрі столиці. За документами він не в’їжджав в Україну з 2014 року, а за фактом – він зараз перебуває тут, – додав Мосійчук.