Суспільство
3 червня 2017
У Києві затримали фігуранта справи про присвоєння 250 млн грн «Укргазбанку»
Спецслужба оцінила збиток держбанку у 250 млн грн.
news-image

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Києві фігуранта кримінального провадження про присвоєння 250 млн грн державного банку "Укргазбанк", який переховувався від слідства. Про це йдеться на сайті відомства.

Правоохоронці встановили, що група зловмисників у 2015 році підробила листа від імені одного з керівників банку. За сфальсифікованими документами ділки заволоділи частиною житлового комплексу в центральній частині Києва, – йдеться в повідомленні.

Затриманий був активним учасником угоди. Він протягом тривалого часу ухилявся від проведення слідчих дій в межах кримінального провадження, відкритого за фактом завдання збитків державному банку. Півроку тому його оголосили в державний розшук.

У СБУ зазначили, що підозрюваного затримали в одному з київських органів реєстрації шлюбів під час подання документів для реєстрації. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У грудні 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила, що спільно з СБУ і Нацполіцією проводить розслідування діяльності посадових осіб "Укргазбанку" у 2008–2010 роках. Їм інкримінують злочини, передбачені ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Про обшуки у справі "Укргазбанку" правоохоронці повідомили 14 грудня.