Суспільство
3 червня 2017
Швейцарія передала на Донбас 80 вантажівок із гуманітарною допомогою вартістю ,3 млн
Швейцарія надіслала гуманітарну допомогу на Донбас.
news-image

2 червня перші 30 вантажівок із гуманітарним вантажем від Швейцарського агентства розвитку та співпраці пройшли перевірку на контрольному пункті в'їзду/виїзду "Новотроїцьке" Донецької області і перетнули лінію розмежування, повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, передає «Є!».

Загалом на територію, тимчасово не контрольовану урядом України, до 8 червня пройдуть іще 50 вантажівок із допомогою. Загальна вартість вантажу становить ,3 млн.

Комунальне підприємство "Компанія "Вода Донбасу" в межах гуманітарної допомоги отримає 1650 т хімічних реагентів для очищення води, які використовують на водоочисних станціях. До лікарень буде передано ультразвукові апарати, неонатальні інкубатори, дефібрилятори та лабораторне обладнання для діагностики туберкульозу.

У прес-службі уточнили, що під час передання допомоги в Маріуполі 6-го і 7 червня планують візит міністра закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтера. Вантаж призначений для Маріуполя, Курахова, Донецька і Луганська.