«Південмаш»: В Україні відновлено виробництво ракет-носіїв «Зеніт»
У виробництві на "Південмаші" є дві ракети модифікацій "Зеніт-3SL" і "Зеніт-3SLБ" .
news-image

Південний машинобудівний завод ім. Макарова ("Південмаш") у Дніпропетровську уклав контракт на виготовлення 12 ракет-носіїв для використання в програмах "Морський старт" і "Наземний старт" для досліджень і використання космосу в мирних цілях у рамках міжнародних космічних проектів. Про це повідомила прес-служба підприємства, передає «Є!».

На "Південмаші" зазначили, що контракт із компанією S7 Sea Launch Limited на виробництво й поставку ракет-носіїв серії "Зеніт" було підписано 28 квітня цього року й зараз у виробництві дві ракети модифікацій "Зеніт-3SL" і "Зеніт-3SLБ".

Підписанням цього контракту зроблено великий крок у подоланні глибокої кризи, у якій перебував "Південмаш", починаючи з 2013 року, і який став наслідком обвального скорочення обсягів виробництва, – зазначили в компанії.

Як повідомили на "Південмаші", сьогодні портфель замовлень підприємства на найближчі роки перевищує 0 млн. Серед основних замовників – компанії США, Італії, Індії, Кореї тощо.

Південмаш" висловлює глибоку подяку законодавчій і виконавчій гілкам влади за надану безпрецедентну, як для нашого підприємства, нормативну й фінансову підтримку. Без цієї підтримки відновлення виробництва та подолання кризи було неможливе, – заявили на підприємстві.

Зазначено, що виведення "Південмашу" в режим стабільної роботи створить умови для акціонування підприємства та пошуку стратегічного інвестора. Головним середньостроковим завданням на заводі назвали повноцінне залучення в міжнародну кооперацію з виробництва ракетно-космічної техніки.