Події
7 червня 2017
Перші дні безвізового режиму: українці покликали на допомогу експертів з Євросоюзу
Прикордонна служба виступила із ініціативою і звернулася до Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX.
news-image

Європейське агентство прикордонної і берегової охорони (FRONTEX) направить своїх експертів у пункти пропуску на території України у перші дні введення безвізового режиму.

Інформує «Є!», з посиланням на espreso.tv.

Про це прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян написав у Facebook.

"Напередодні безвізу Державна прикордонна служба виступила із ініціативою і звернулася до Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX з проханням залучення експертів агенції у пунктах пропуску на території України. Іноземні спеціалісти надаватимуть вичерпну консультативну допомогу як українським прикордонникам, так і нашим співвітчизникам", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що агенція FRONTEX вже підтвердила згоду на таку пропозицію в усіх запропонованих пунктах пропуску і відряджає до України своїх експертів.

З 10 по 22 червня представники FRONTEX візьмуть участь у спільних заходах в рамках лібералізації візового режиму. До них будуть залучені спеціалісти з Чехії, Франції, Польщі, Нідерландів, Естонії, Словаччини, Італії, Словенії та Литви.

Представники цих країн будуть присутні в пунктах пропуску як авіаційного сполучення – "Бориспіль", "Жуляни", "Одеса", "Львів", так і в автомобільних пунктах пропуску "Тиса", "Лужанка", "Ужгород", "Ягодин", "Краковець", "Рава-Руська" та "Порубне".

Читайте також: Україна та Швейцарія домовились про спрощення візового режиму
Читайте також: За три роки російської окупації в Криму ліквідували 250 тисяч робочих місць, - ЗМІ
Читайте також: «З порядку денного Ради зникли законопроекти про скасування застави за особливо великі корупційні злочини», - Рабінович