Події
7 червня 2017
Нові випадки захворювання ботулізмом виявлено в Запорізькій та Полтавській областях
В ході обстеження підприємства виявлено ряд грубих порушень.
news-image

В Україні зареєстровані нові випадки захворювання на ботулізм, пов'язані з вживанням в'яленої та копченої риби.
Як повідомляє «Є!», з посиланням на Госпродпотребслужбу, захворювання жительки села Микольська (Полтавська область), імовірно, пов'язано з вживанням продукції виробництва ПП Сидоренко І.З., що працює в Черкасах. Проведена позапланова перевірка в рибопереробному цеху. З'ясувалося, що будь-які відомості (журнал вхідного контролю сировини, результати контролю виробництва продукції, технологічні журнали, копії товарно-транспортних накладних, якісних посвідчень та ін.) з виробництва в'яленої риби відсутні. Через це не вдалося встановити факти виготовлення та реалізації продукції на даному підприємстві (асортимент, кількість, місця відправлення та ін.). Однак, згідно з письмового пояснення підприємця, документи (якісне посвідчення та декларація виробника) на продукцію, яка була представлена ​​в торговій мережі в Полтавській області, він не видавав, а підпис і печатку підроблені.

В ході обстеження підприємства виявлено ряд грубих порушень (відсутність експлуатаційного дозволу, незадовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан виробництва, недотримання технологічних процесів, відсутність відомчого лабораторного контролю і ін.). За результатами обстеження матеріали передані в прокуратуру Черкаської області.

Захворювання на ботулізм жительки Дніпрорудного (Запорізька область) також, імовірно, пов'язано з вживанням копченої риби невідомого походження, придбаної, за словами родичів потерпілої, на міському ринку. Директору КП "Дніпрорудненський міський ринок" направлено вимогу до закінчення розслідування призупинити реалізацію риби холодного копчення і організувати ветеринарно-санітарне обстеження місць продажу рибної продукції.

Читайте також: Авіакатастрофа над М'янмою: серед пасажирів було 15 дітей та сім'ї військових
Читайте також: Новий спалах ботулізму в Сумах: чоловік захворів під час відпочинку на природі
Читайте також: Сміттєва блокада у Молдові: столиці загрожує виникнення епідемії