Війна
9 червня 2017
Доба в АТО: 1 військовий загинув, поранено 6 бійців і 7 прикордонників
За минулу добу незаконні збройні формування 45 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників, також вели обстріли по прифронтових населених пунктах.
news-image
За минулу добу один український військовослужбовець загинув у зоні АТО, шість військових та сім прикордонників зазнали поранень, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

За минулу добу незаконні збройні формування 45 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників, також вели обстріли по прифронтових населених пунктах.

На Приморському напрямку позиції біля Широкиного та Водяного накрили вогнем зі 120-мм мінометів. Ввечері бойовики били зі 152-мм артилерійських систем в районі Сартани. Опорні пункти в районі Мар'їнки та Красногорівки обстріляли мінометів калібру 82 мм. Ці ж ділянки лінії зіткнення, а також поблизу Гнутового, Новотроїцького, Богданівки й Талаківки, неодноразово потрапляли під ворожі обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів. 

В районі Мар'їнки під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали цього населеного пункту, в результаті поранень зазнала 50-річна жінка.

Понад те, окупанти вели потужний артилерійський обстріл околиць Сартани. Артилерійські снаряди бойовиків вибухнули у житловому секторі, де розташовується комендатура Державної прикордонної служби України. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю, автомобілі та іншу техніку підрозділу. Семеро прикордонників отримали травмування. Також, пошкоджено будівлю та техніку місцевої агрофірми, газопровід та газорозподільну станцію, де виникла пожежа, втім ніхто з місцевих жителів не постраждав.  

На Донецькому напрямку було зафіксовано 19 обстрілів. У передмісті Авдіївки вели вогонь зі 120 й 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів, а ввечері - з танків та озброєння БМП. З мінометів калібру 82 мм найманці здійснювали обстріли в районі Зайцевого, Верхньоторецького та Кам'янки. Там же, а також неподалік Майорська, Луганського, Пісків і Невельського НЗФ вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. 

На Луганському напрямку вороги 8 разів порушили режим припинення вогню. Зі 120-мм мінометів вони гатили по наших позиціях неподалік Трьохізбенки. З артилерійських систем противник обстрілював українських воїнів, котрі тримають оборону біля Катеринівки. Неподалік Нижньотеплого, станції Донець та Попасної окупанти впродовж доби відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру.

"Внаслідок бойових дій минулої доби один військовослужбовець ЗС України загинув, ще шестеро зазнали поранень. Окрім того, внаслідок ворожого обстрілу отримали травмування семеро українських прикордонників", - наголосили у штабі.