Події
9 червня 2017
Російський бізнесмен Потьомкін продає старовинний Ягільницький замок у Тернопільській області
Замок розташований біля траси, на маршруті Кам'янець-Подільський – Хотин – Червоноград.
news-image

У Чортківському районі Тернопільської області виставили на продаж старовинний Ягільницький замок. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ТСН.

"На початку 2000-х років маєток приватизував російський підприємець Олександр Потьомкін. Тепер він продає замок за $ 960 тис. Реалізацією займається тернопільське агентство "Яворина". Його представники повідомляють, що будівлею цікавилося вже чотири покупці. Серед них – два киянина, львів'янин і житель Луцька", - йдеться в повідомленні.

В агентстві повідомили, що мотиви для покупки є різні: для бізнесу, туризму або щоб облаштувати садибу для себе. Але в пріоритеті покупець, який буде розвивати туристичний бізнес. Замок розташований біля траси, на маршруті Кам'янець-Подільський – Хотин – Червоноград.

Площа Ягільницького замку 14 тис. м2, ділянка розміром близько 4,4 га. Поки ніяких екскурсій до нього не водять, а лише показують туристам з вулиці.

Замок був закладений в 1630 році польським аристократом Станіславом Лянцкоронським. Після нього маєтком володіли українські козаки й турки. У XIX столітті замок австрійці придбали і облаштували в ньому тютюнову фабрику. У цей період оборонні бастіони і рови були зруйновані і засипані. На початку 2000-х років маєток приватизував російський підприємець Олександр Потьомкін. Тепер він продає замок за 960 тис. доларів.

Як повідомлялося раніше, на вимогу киян з пам'ятки архітектури зняли панель, яка закривала унікальну мозаїку.

Читайте також:У Москві стурбовані наміром України долучитися до НАТО