Події
9 червня 2017
З початку року до Кіберполіції за допомогою звернулись майже 10 тисяч громадян
На базі Департаменту кіберполіції створений цілодобовий «call-центр» для прийому заяв і звернень від громадян про злочини та правопорушення, що вчиняються в глобальній мережі.
news-image
На базі Департаменту кіберполіції Національної поліції України впроваджені новітні технології і сервіси, які дозволяють миттєво реагувати на звернення громадян про кіберзлочини або кібератаки, повідомляє «Є!» з посиланням на detector.media.
 
За допомогою вже звернулося 9817 громадян з повідомленнями про правопорушення в кіберпросторі.

Про це повідомляє сайт Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Зокрема, на базі Департаменту кіберполіції створений цілодобовий «call-центр» для прийому заяв і звернень від громадян про злочини та правопорушення, що вчиняються в глобальній мережі. 

«Так, в 2017 році в кіберполіцію за допомогою вже звернулося 9817 громадян з повідомленнями про правопорушення в кіберпросторі. 90% з цих звернень вже розглянуті і опрацьовані підрозділом в межах своєї компетенції», – йдеться в повідомленні.

Крім того, свої звернення громадяни можуть направляти на безкоштовну «cyber» гарячу телефонну лінію за номерами: 80672186367, 0636198495 та 0681508601.

Повідомляється, що найближчим часом заплановане включення «call-центру» Департаменту кіберполіції в єдину мережу «call-центру» Національної поліції України.

«Також на сайті кіберполіції громадяни, за допомогою інформаційного антишахрайська майданчика «stop fraud», мають можливість в режимі онлайн ознайомитися з поширеними випадками шахрайства, повідомити інформацію про шахраїв, вчасно не допустити списання або втрати грошей зі свого рахунку і оперативно заблокувати незаконно проведену транзакцію», – йдеться у повідомленні Департаменту.