Політика
9 червня 2017
Порошенко: Україні зарано подавати заявку на членство в НАТО
Президент підкреслив першочерговість реформ з метою приведення держави у відповідність до критеріїв НАТО перед подачею заявки на членство в цій організації.
news-image
Разом із тим президент підпише законопроект про відновлення курсу на членство в Альянсі, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише закон про відновлення курсу України на членство в НАТО, оскільки ця ініціатива була узгоджена з ним. Про це він сказав журналістам в п'ятницю в Харкові.

"Звичайно ж підпишу, адже ця законодавча ініціатива була зі мною узгоджена, коаліція взяла активну участь в проходженні цього закону", - сказав Порошенко.

Разом з тим він підкреслив першочерговість реформ з метою приведення держави у відповідність до критеріїв НАТО перед подачею заявки на членство в цій організації.

"Давайте ми сьогодні будемо говорити не про формальну сторону подачі заявки, а про те, що Україні треба зробити для того, щоб реформувати нашу державу, щоб вона відповідала тим критеріям, які необхідні для членства", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада 8 червня прийняла законопроект про відновлення курсу України на членство в НАТО. 

У квітні президент України Петро Порошенко затвердив річну національну програму під егідою комісії Україна-НАТО на 2017 рік.

У липні 2016 року Порошенко заявляв, що питання членства України в НАТО українці вирішать після проведення реформ в країні. У свою чергу, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг тоді наголосив, що питання про членство України в НАТО наразі не стоїть на порядку денному.