Політика
9 червня 2017
Ігор Луценко - віце-прем'єру: «Навіщо Ви їздили у Монако та фотографувалися із чиновником часів Януковича?»
За словами нардепа, посадовець відвідав захід, організований Миколою Злочевським.
news-image

Сьогодні у парламенті під час Години запитань до Уряду нардеп Ігор Луценко поцікавився у віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, чому той відвідував форум, який, за словами нардепа, був організований чиновником часів президента Януковича, передає кореспондент «Є!»
Зокрема, йдеться про захід, який відбувся 2 червня у Монте-Карло.

"Ви відвідали захід, організований компанією Burisma. Це компанія Злочевського - одного з найкрупніших бандитів епохи Януковича, який, бувши чиновником, грабував українські надра та бюджет. Скажіть, будь ласка, навіщо Ви туди поїхали? Чи Вам невідомо, хто такий Злочевський? Про що Ви з ним говорили? Навіщо в обнімку фотографувалися? Чи взагалі можна очікувати, що наші урядовці будуть регулярно їздити на заходи Захарченка, Арбузова та інших злочинців Януковича? І, до речі, чиїм коштом Ви туди їздили?" - запитав Луценко.

У відповідь на питання нардепа Володимир Кістіон підтвердив, що дійсно, в Монако відбувся енергетичний форум, організатором якого, за словами віце-прем'єра, виступав Інститут Адама Сміта.

"Хто буде брати участь у заході - мені було невідомо. Хотів би підкреслити, що в рамках форуму брали участь принаймні два екс-президенти європейських держав, два екс-прем'єр-міністри, причому - діючи члени Європейського парламенту. Тому я вважаю, що голос України в плані енергетичної безпеки та участь України в цьому сегменті, напевно, є обов'язковими. Особливо враховуючи ті процеси, що відбуваються протягом останнього часу, в тому числі - питання будівництва Північного потоку-2, яке досить серйозно дискутувалося та обговорювалося на форумі", - відповів пан Кістіон.

Щодо спільної фотографії із Миколою Злочевським, то віце-прем'єр зазначив, що це було фотографування після панельної дискусії та попросив звернути увагу, що на фото присутні також принц Монако і екс- президент Польщі Олександр Квасневський.

Читайте також: Нардеп звинуватив Гройсмана у розподілі українців на сорти