Події
9 червня 2017
Супрун розповіла як проходитимуть пологи після медичної реформи
На пологи мінімальні послуги будуть надані безкоштовно.
news-image

В ефірі "5 каналу" у програмі "Час. Підсумки дня" в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла за що платитимуть жінки під час пологів.

"На пологи мінімальні послуги будуть надані безкоштовно. Жінка прийде до пологового будинку, буде мати лікаря, який чергує у той день, всі витратні матеріали, як на нормальні пологи, якщо потрібен кесарів розтин, то буде операція і всі витрати будуть покриті. Але, коли жінка хоче сама бути в палаті, якщо вона хоче специфічного лікаря або додаткові якісь послуги, тоді вона матиме співоплату", - розповіла Супрун.

Інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

"Не всі процедури, не всі операції зможемо з самого початку, бо немає достатнього фінансування. Але ми будемо розуміти, якщо це планова операція, не екстрена, бо екстрена операція буде безоплатною, на планову буде чіткий тариф і буде всім прозоро повідомлено та чітко буде сказано, скільки буде співоплата. Будуть додаткові програми, які допомагатимуть пацієнтові співоплатою, бо є такі пацієнти, які економічно не в змозі заплатити, так само як є субсидії", - додала вона.
Читайте також: Трансгендер з США вперше народить біологічну дитину
Читайте також: Супрун про голосування законопроектів щодо медреформи: Це війна двох систем – старої радянсько-середньовічної та нової європейської
Читайте також: Рабинович вніс в Раду законопроект про зміну медичного обслуговування нардепів