Війна
10 червня 2017
Російські терористи дивно себе повели під час перевірки місії ОБСЄ на блокпосту
Членам місії ОБСЄ довелося від’їхати від блокпосту, а через 10 хвилин під’їхали двоє озброєних чоловіків і наказали переміститися ще далі.
news-image

У Донецькій області озброєні бойовики з нашивками черепів і кісток намагалися перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, пославшись на «навчання» і гукаючи до них невідомою мовою.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

На території, захопленій так званою «ДНР», патруль місії не пропустили до с. Олександрівське (кол. Рози Люксембург). Озброєний чоловік заявив патрулю, що в районі проводяться «навчання», сказано у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі про події, з якими стикаються її співробітники у процесі патрулювання.

Як повідомляють спостерігачі, їм довелося від’їхати від блокпосту, а через 10 хвилин під’їхали двоє озброєних чоловіків і наказали переміститися ще далі. Тих, хто віддавав накази патрулю, місія ОБСЄ описує так: «Чорно-білий шеврон на плечі із зображенням черепа і схрещених кісток, напис «Добровольчий підрозділ генерала Бакланова», мова спілкування – невідома, але відрізняється від російського та української». 

Через 15 хвилин СММ мала інцидент з мікроавтобусами, в яких знаходилося не менше п’яти озброєних осіб. Водії транспортних засобів заблокували проїзд патрулю, а бойовик з мікроавтобуса сфотографували автомобілі і членів місії.

За словами місії, через 20 хвилин ще один транспортний засіб із позначкою «Міліція» під’їхав до спостерігачів СММ. Озброєний чоловік попросив показати план патрулювання. Спостерігачі відмовилися виконати цю вимогу і пояснили положення мандата місії. Після цього озброєний чоловік зробив телефонний дзвінок і, сказавши, що члени патруля СММ «вільні», в «міліцейській» машині супроводжував їх до підконтрольного »ДНР» Новоазовська. 

Читайте також: У Чорне море впав болгарський військовий вертоліт