Політика
15 січня 2015
Москаль: екс-прем'єр Криму Могильов здав півострів за вказівкою з Москви
За словами Москаля, Могильов - зрадник і боягуз
news-image

Голова Луганської обласної адміністрації Геннадій Москаль, який раніше працював начальником кримської міліції і представником президента України в Криму, вважає, що екс-прем'єр Криму Анатолій Могильов безпосередньо сприяв захопленню півострова російськими військами. Про це повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на События Крыма.

"Він був у курсі всіх справ. Він їздив на інструктаж до Москви, його інструктували в ФСБ і в кабінетах Кремля, - стверджує Москаль. - У Раду міністрів Криму і Верховну Раду Криму заходили люди під виглядом відвідувачів, їм там зробили окреме крило, куди вони складували необхідну зброю, вони там жили, їм завозили продукти харчування. Під виглядом ремонту крило відгородили від сторонніх очей. Як це все могло проходити без відома Могильова? Інше питання, що коли почалася активна фаза операції по захопленню Криму, Могильов просто злякався, як і всі ставленики Януковича. Тоді виникла необхідність призначити людину, яка б виконала все, що заплановано ".

Саме тому, за словами Москаля, в терміновому порядку була зібрана Верховна Рада Криму і за відсутності кворуму проголосоване рішення про призначення новим прем'єром Криму Сергія Аксьонова.

"Тому з'явився Аксьонов, тому в терміновому порядку збирали Верховну Раду Криму, яку, до речі, так і не зібрали, голосували дублікатами депутатських карток, нікого в приміщення не пускали. А Могильов поїхав до Макіївки, потім Макіївку захопили його ж друзі по партії, перефарбовані в інші кольори, він потім десь шлявся ще по Криму. Де він тепер - я не знаю, його доля мені не цікава. Він - зрадник, який, до того ж, виявився, як і всі донецькі великим боягузом ", - наголосив Москаль .