Світ
12 червня 2017
Спонсори припинили фінансувати театр в Нью-Йорку через те, що головний герой п'єси схожий на Трампа
На думку представників авіакомпанії Delta Airlines, "винахідливе і художнє керівництво театру перейшло кордони доброго смаку".
news-image

Авіакомпанія Delta Airlines і Банк Америки заявили про припинення фінансування некомерційної організації Public Theater через схожість головного героя постановки "Юлій Цезар" з президентом США Дональдом Трампом. Про це повідомило агентство Reuters, передає «Є!»

Вистава Public Theater, прем'єра якого відбулася в Нью-Йорку 23 травня, є сучасною інтерпретацією трагедії Вільяма Шекспіра "Юлій Цезар".

Головний герой в ній представлений як чоловік зі світлим волоссям в діловому костюмі та із позначкою з американським прапором на лацкані, дружина Цезаря, Кальпурнія, говорить зі слов'янським акцентом і одягається в дизайнерський одяг (дружина Дональда Трампа, Меланія Трамп, родом зі Словенії - прим. ред.).

На думку представників авіакомпанії, "винахідливе і художнє керівництво театру перейшло кордони доброго смаку", йдеться в поширеному в неділю повідомленні компанії.

Представник Банку Америки обмежилася заявою про припинення фінансування вистави "Юлій Цезар", не уточнивши, чи торкнеться цей захід інших постановок організації.

Читайте також: Клімкін хоче створити систему попереднього інформування громадян Росії щодо наміру відвідати Україну
Читайте також: На Закарпатті чоловіка пограбували приятелі жінки, з якою він познайомився в інтернеті
Читайте також: Курс валют на 12 червня