Суспільство
13 червня 2017
Федеральні телеканали проігнорували акції протесту в Росії
Федеральні телеканали назвали протести "нечисленними".
news-image

Антикорупційні акції протесту в Росії проігнорувало федеральне телебачення. Про це радіостанції "Эхо Москвы" повідомив директор Національного дослідницького центру телебачення і радіо Олексій Самохвалов.

Це пов'язано з тим, що Кремль дав настанову мовчати, – пояснив він.

"Дождь" зазначає, що жодний із федеральних каналів не перервав запланованих передач, щоб повідомити глядачам про те, що відбувається по всій країні.

"Первый" присвятив протестам 19 секунд у денних новинах, однак за цей час ведуча встигла повідомити лише про тих, хто прийшов на узгоджену акцію на проспекті Сахарова. Про тих, хто вийшов на Тверську вулицю і на площі в інших регіонах, не йшлося.

Журналісти НТВ і "России 24" також згадали в новинах про нечисленність мітингів. Телеканали "Россия" і РЕН ТВ, за даними "Дождя", мітингів не висвітлювали.

12 червня по всій Росії пройшли мітинги, ініційовані опозиційним політиком Олексієм Навальним. За інформацією МВС РФ, на акціях у Москві і Санкт-Петербурзі затримали 650 осіб. Телеканал "Дождь" із посиланням на дані "ОВД-Инфо" повідомив, що в Москві затримали не менше ніж 731 людину, а в Петербурзі – щонайменше 300.