Київ
13 червня 2017
У Києві відбудеться театралізована «Ніч Центральної Ради»
В екскурсіях-виставах братимуть участь понад півсотні акторів.
news-image

29-30 червня 2017 року з 19.00 до 23.00 у рамках проекту «Ніч Центральної Ради», у Київському міському будинку вчителя (вулиця Володимирська, 57) відбудуться вечірні театралізовані інтерактивні екскурсії, передає «Є!» із посиланням на УІНП.

Автори проекту «Ніч Центральної Ради» – студенти історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, творче об’єднання «Ніч в Університеті».

Інтерактивні екскурсії-вистави, у яких братимуть участь понад півсотні акторів, відбудуться за підтримки Українського інституту національної пам’яті в рамках заходів із відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 років.

«Ми показуємо історію доступно – живою і простою. У будівлі Центральної Ради на наших екскурсіях зможете побачити перші добровольчі військові загони Центральної Ради, провідних політичних діячів того періоду, дізнатися про їх роздуми, засідання, створення Генерального секретаріату тощо. За один вечір ми плануємо провести п’ять унікальних екскурсій, а можливо й більше», - розповів керівник Творчого об’єднання студентів історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка «Ніч в Університеті» Олексій Руденко.

Екскурсоводи будуть, каже він, у різних образах: бійці армії Скоропадського, Армії УНР, громадські діячі тих часів тощо. Можна буде побачити й Михайла Грушевського, і Симона Петлюру, і військових діячів 1917 року. Дізнатися про діяльність жандармів, таємної поліції тощо. Більше того, екскурсанти братимуть участь у реконструкції історичних подій.

За словами Руденка, ті, хто прийде на екскурсію зможуть не просто споглядати за процесом, а стати частиною історії:

«Можемо дати комусь спецзавдання, арештувати, посадити у карцер. Буде цікаво усім».

Окрім того, ініціатори мають на меті привернути увагу суспільства до проблем Музею Української революції 1917-1921 років.

«Нині Музей Української революції хочуть виселити з орендованого приміщення в будівлі Української Центральної Ради, мотивуючи тим, що будинок готується до реставрації. І це на фоні відзначення сотої річниці Революції», – акцентував Руденко.
Читайте також: Окуєва про замах: момент нападу кілера записувався на відео
Читайте також: На Львівщині головний редактор інтернет-видання вимагав хабар від чиновника