Політика
13 червня 2017
Порошенко буде вести переговори про екстрадицію Саакашвілі
Ціннісна база у Саакашвілі і Петра Порошенка дуже відрізняється.
news-image

Петро Порошенко дуже активно веде переговори вже тривалий час з Бідзіною Іванішвілі, акціонером «Газпрому», російським олігархом, який сьогодні керує Грузією.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Про це заявив Давид Сакварелідзе, екс-заступник генпрокурора України, прихильник лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі.

Також гість студії пояснив причину переговорів Президента з Іванішвілі. 

Політик вважає, що ціннісна база у Саакашвілі і Петра Порошенка дуже відрізняється. 

«Одне можна сказати - сам Петро Олексійович не горів бажанням пускати Саакашвілі в українську політику», - заявив прихильник екс-президента Грузії.

Сакварелідзе згадав, що Саакашвілі дуже активно підтримував Майдан 2004 і все прогресивне, що було в Грузії з 2004 року.

«У 2014 році він приїжджав кожні кілька тижнів з США, запрошував різних іноземних політиків. Він зняв з літака Маккейна і привів його на Майдан », - зазначив Сакварелідзе.

У той же час Порошенко з тих пір думав, що зможе зупинити війну, і боявся пускати Михайла Саакашвілі в Україну, оскільки не хотів дратувати Путіна і побоювався великої популярності екс-президента Грузії.

«Саакашвілі заявив, що він був би не проти очолити антикорупційне бюро України. Його відмовляли від цього, почався переполох в політичній еліті України. Відразу ж був дзвінок з Адміністрації президента - Порошенко запропонував поїхати в Одесу з делегацією, очолити нараду. Там Саакашвілі було дуже багато, його після того направили главою Одеської ОДА », - зазначив Сакварелідзе.
   
Читайте також: Закон про 75% україномовного телеефіру запрацює 13 жовтня
Читайте також: Не безвіз єдиний. Порошенко повідомив ще одну приємну новину
Читайте також: Пенсійна реформа: хто матиме право на пенсію за вислугою років