Політика
14 червня 2017
У БПП заговорили про введення воєнного стану
Парламентар пояснив, що чинний закон про правовий режим воєнного стану дозволяє це зробити.
news-image

Режим антитерористичної операції, який де-факто є ручним управлінням ведення бойових дій проти терористів, вже не працює і на сьогодні постає питання щодо запровадження системного автоматичного режиму, чим є воєнний стан на окремо взятій території.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Таку думку у коментарі УНН висловив народний депутат з «Блоку Петра Порошенка», член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.

«Наразі гостро постає питання не тільки протидії, а й реалізації проактивної дії української армії зі звільнення окупованої території, а отже нам необхідно змінювати правовий режим окупованої території», – сказав народний депутат.

Він зазначив, що в режимі АТО є свої проблеми і, зокрема, в тому, «що наші удари у відповідь на обстріли ворога, коли ми реагуємо адекватно, вони вимагають оперативної діяльності Генерального штабу», якої, з його слів, не спостерігається.

«У таких умовах режим проведення АТО, який де-факто є режимом ручного управління ведення бойових дій проти терористів, він вже не працює і нам треба якийсь системний автоматичний режим – ну просто введення воєнного стану на окремо взятій території», – заявив І.Вінник.

Також парламентар пояснив, що чинний закон про правовий режим воєнного стану дозволяє це зробити. 

«В таких умовах військовослужбовці зобов’язані автоматично, без відповідного наказу вчиняти відповідні дії на відсіч агресії, включно із застосуванням зброї, не тільки стрілецької, а й артилеристської тощо», – зазначив він.

І.Вінник вважає, що саме завдяки АТО українським силам вдалося зупинити ворога, застосувати мінські домовленості. 

«Вважайте, що сьогодні Путіна немає в Києві завдяки тому, що був реалізований режим АТО», – додав нардеп.
Читайте також: Порошенко буде вести переговори про екстрадицію Саакашвілі
Читайте також: Однопартійці Ляшка відгуляли весілля кремлівського найманця (фото)