У Києві затримали групу колишніх працівників Приватбанку, які привласнили чималу суму грошей банку
На даний момент встановлено 200 тис. гривень збитків, завданих Приватбанку.
news-image

Правоохоронці викрили в Києві злочинну групу в складі колишніх працівників Приватбанку, які організували схему незаконного заволодіння коштами банку.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Учасники угруповання придбали ряд підприємств з ознаками фіктивності, яким банк видав POS-термінали для проведення розрахунків за допомогою платіжних карток. Зловмисники через ці термінали проводили фіктивні операції з продажу різних товарів, а після зарахування коштів - знімали їх через картку «Ключ до рахунку» в банкоматах.

Надалі учасники злочинного угруповання проводили фіктивні операції по нібито повернення товарів, після чого Приватбанк проводив операцію по поверненню коштів на відповідну банківську картку за свій рахунок, оскільки на банківських рахунках фіктивних підприємств кошти вже були відсутні, повідомляє прокуратура Києва.

На даний момент встановлено 200 тис. гривень збитків, завданих Приватбанку.

Правоохоронці провели 14 обшуків житла і транспортних засобів зловмисників. Вилучено сім POS- терміналів, 18 чеків на повернення готівки, 97 банківських карток, 28 печаток, 18 сім-карт, два комп'ютери, п'ять ноутбуків, три планшета і близько 240 тис. Гривень готівкою.

На сьогодні затримано трьох учасників угруповання. Їм готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування, в ході якого буде перевірена причетність інших осіб до вчинення злочину, а також остаточна сума збитку, нанесеного банку, триває.

Читайте також: UEFA просить Нацбанк оплатити борги Коломойського
Читайте також: Тіло студентки з Болгарії знайшли у валізі на дні ставка в Івано-Франківській області