Інтернет
14 червня 2017
Facebook хоче ввести оплату за розміщення новин
На першому етапі гроші почнуть брати за матеріали, що публікуються через функцію Instant Articles.
news-image

Соціальна мережа Facebook створює функцію, яка дозволить користувачам оплачувати матеріали медійних видань. Робити це можна буде безпосередньо з мобільного додатку, пише The Wall Street Journal. Нова функція стане доступною до кінця 2017 року.

Інформує «Є!», з посиланням на techtoday.in.ua.

На першому етапі гроші почнуть брати за матеріали, що публікуються через функцію Instant Articles. Цей формат дозволяє ЗМІ публікувати матеріали безпосередньо на Facebook без посилання на власні сайти. Такий підхід скорочує час завантаження публікації при читанні на мобільних пристроях. Наприклад, якщо ви перейдете на фейсбук-сторінку TechToday (https://www.facebook.com/tech.today.ua/) з мобільного телефону, то всі посилання на матеріали зможете прочитати без переходу на сам сайт.

Точний формат оплати поки невідомий. Зараз у соцмережі обговорюють форму оплати, в рамках якої користувачам буде доступна певна кількість матеріалів без оплати. Після вичерпання ліміту користувач отримує можливість внести грошові кошти.

ЗМІ закликали Facebook включити підписку на Instant Articles ще в травні 2015 року. Тоді керівництво Facebook відмовилася від цієї ідеї, оскільки не хотіло вводити бар’єри між своїми користувачами і контентом.

За заявою представників Facebook, «миттєві статті» завантажуються до 10 разів швидше за звичайні матеріалів в браузері на смартфоні. При цьому видавці можуть створювати унікальний дизайн сторінки, додавати до публікацій зображення, звукові записи, відео, рекламні блоки, галереї фотографій, повідомлення з Twitter, інструменти аналітики та інші елементи. Повні версії статей в Facebook легко дізнатися по значку блискавки в правому верхньому куті.

Google також розробляє власний аналог Facebook Instant Articles. Це Accelerated Mobile Pages Project (AMP) – проект прискорених мобільних сторінок. Цей формат поширюється вільно, і розробники сайтів можуть його використовувати для максимальної оптимізації сторінок під мобільні екрани. Оскільки в його основі лежить html, працювати AMP буде практично на будь-якому пристрої. Компанія вже домовилася з понад 30 виданнями, серед яких BBC, BuzzFeed, The Guardian, The Huffington Post, The New York Times, The Telegraph. При публікації статті з кодом AMP користувачеві не доведеться переходити з пошуку Google на сайт видання – матеріал відкриється безпосередньо зі сторінки видачі.

Читайте також: Facebook запустить меседжер для дітей та підлітків
Читайте також: Росія хоче будувати газопровід в обхід України а Єврокомісія не заперечує
Читайте також: Киян попереджають, що у платіжках помилково не врахували субсидії