Політика
14 червня 2017
Візовий режим із Росією: Турчинов запропонував альтернативу
Поки тривають дискусії про введення візового режиму між Україною та Росією.
news-image

Турчинов щодо візового режиму України з Росією – для громадян Росії потрібно запровадити правило в'їзду в Україну тільки за біометричними паспортами, поки тривають дискусії про введення візового режиму між Україною та Росією.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Я вважаю, коли Європа відчиняє для нас двері у вигляді отримання безвізового режиму, ми повинні зробити так, щоб у ці двері не полізли носії антиєвропейської агресивної ідеології "русского мира", терористи, диверсанти, провокатори, злочинці і т.д.", – заявив глава РНБО.

Він зазначив, що перш за все Україна повинна захистити себе "від цієї небезпечної інфекції".

"І тут потрібна комплексна робота, а не тільки візовий режим", – додав Турчинов, додавши, що не розуміє аргументів противників візового режиму для громадян Росії.

За словами глави РНБО, поки в Україні триває дискусія щодо доцільності введення візового режиму з Росією, "ми не повинні втрачати час, а зробити те, що в наших силах".

Наприклад, ми повинні пускати громадян Росії тільки по міжнародних біометричних паспортах. У більшості росіян їх немає – це їхні проблеми. При цьому в обов'язковому порядку необхідно з кожного. хто в'їжджає з РФ, знімати відбитки пальців рук, сканувати сітківку очей, якщо є роги, копита і хвіст – фіксувати і це, – наголосив Турчинов.
"Ми повинні поставити надійний заслін, який захищає країну від проникнення ворожої агентури, терористів, сепаратистів та іншого", – додав він.

До слова, альтернативу візового режиму України з Росією запропонував глава МЗС України Павло Клімкін. Відтак, в Україні може з’явитися система попереднього інформування громадян Росії про їх намір відвідати нашу країну.

Депутати Держдуми Росії невдоволено зреагували на пропозицію Клімкіна створити систему, яка зобов’язуватиме росіян інформувати Київ про намір відвідати Україну.

Читайте також: Японія почала процес скасування віз для українців
Читайте також: Експерти пояснили, що зміниться на Донбасі у разі введення воєнного стану
Читайте також: Facebook хоче ввести оплату за розміщення новин