Події
15 червня 2017
Протести в Росії вдарили по слабких місцях системи правління Путіна, – NYT
Мітинги проти корупції в Росії вдарили по системі Путіна.
news-image

Антиурядові акції протесту в багатьох містах Росії, які з великим масштабом відбулися 12 червня, вказали на слабкі місця режиму президента Володимира Путіна. Головним із цих слабких місць є корупція.

Про це мовиться в редакційній статті The New York Times "Як протестувати в Росії", передає «Є!» з посиланням на 24Канал.

Видання зазначає, що російський опозиціонер Олексій Навальний, який і закликав до протестів, не переможе Путіна на президентських виборах у березні 2018 року. У Путіна є тверда влада, він користується величезною популярністю серед росіян і контролює російське телебачення.

Отже, чому ці демонстрації – а вони були другими за чотири місяці – викликали загальний інтерес? Одна з причин полягає в тому, що вони (протести) доводять те, що Путін і його оточення, незважаючи на всю свою владу, не змогли змусити росіян замовкнути, - зазначають автори матеріалу.
Не дивлячись на те, що більшість цінує привнесену Путіним стабільність або погоджується з його заявами про те, що проблеми Росії – це робота підступного Заходу, Навальний та інші критики влади зуміли мобілізувати інтернет і соціальні мережі для підтримки активної опозиції у великих містах, - констатується в статті.

Там зазначається, що Навальний "закликав до протестів проти того, що, можливо, є найбільш уразливим атрибутом правлячої еліти: її корупції".

Автори статті також звернули увагу на те, що російський опозиціонер закликав до протестів у День Росії, коли Путін відзначає "політичну стабільність, єдність цілей і консолідацію країни".

.. багато з протестувальників носили російські прапори, скандували "Росія без Путіна", щоб підкреслити, що вони справжні патріоти – посеред святкових натовпів і людей в історичних костюмах, - мовиться у матеріалі.

Також наголошується, що попри ігнорування антикорупційних мітингів у Росії провладними ЗМІ, владі країни не вдасться "прикидатися, що протестів не було".

Вони вдарили по слабких місцях системи правління Путіна – повсюдній корупції і відсутності відповідальності, а це те, що болісно знайоме більшості росіян у всіх куточках території країни. Тому Путін більше не зможе сподіватися на роботу вороже налаштованого Заходу, - резюмується у статті.
Читайте також: Екс-командир київського Беркуту вже розганяє мітинги у Москві (фото)