Політика
15 червня 2017
Міжнародний суд опублікував графік процесу «Україна - Росія»
Україна в Гаазі звинувачує Росію в порушенні двох міжнародних конвенцій/
news-image

Міжнародний суд ООН в Гаазі оприлюднив тимчасові рамки, певні на подачу матеріалів у справі за позовом України проти Росії.

Про це повідомляється на сайті суду.

«Рішенням, винесеним 12 травня 2017 року, президент (МС ООН - ред.) Встановив 12 червня 2018 року і 12 липня 2019 роки як відповідні часові рамки для подачі меморандуму України і контр-меморандуму Російською Федерацією», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в суді, подальша процедура буде визначатися більш пізніми рішеннями.

Як повідомлялося, 12 травня в Гаазі відбулася нарада делегацій сторін у справі «Україна проти РФ» під головуванням голови Суду Ронні Абрахама, за результатами якого було прийнято рішення, що Україна повинна подати свій письмовий меморандум до 12 червня 2018 року, Російська Федерація свій контр- меморандум - до 12 липня 2019 року.

У квітні Міжнародний суд ООН виніс першу ухвалу за позовом України проти Росії, яке стосувалося застосування попередніх заходів протягом розгляду справи по суті. Суд зобов'язав РФ вжити заходів для припинення та недопущення подальших порушень Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, зокрема утриматися від введення обмежень на можливість кримських татар зберігати свої представницькі інститути, в тому числі Меджліс. Крім того, РФ повинна забезпечити можливість російськомовного навчання в школах. Одночасно суд відмовив у прийнятті тимчасових заходів проти Росії по конвенції щодо заборони фінансування тероризму.

Україна в Гаазі звинувачує Росію в порушенні двох міжнародних конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Читайте також: Савченко розповіла про що розмовляла із Онищенком