Політика
15 червня 2017
Путін назвав українців і росіян «народами-родичами»
Президент РФ відзначив близькість російського й українського народів.
news-image

Президент Росії Володимир Путін, який раніше заявляв, що українці та росіяни «один народ», заговорив про «народи-родичі». Про це російський лідер сказав в інтерв'ю в новому фільмі американського режисера Олівера Стоуна, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Показ третьої частини цієї чотирисерійної документальної стрічки почався в середу на американському кабельному каналі Showtime.

У бесіді зі Стоуном президент РФ відзначив близькість російського й українського народів.

«З Україною нас пов'язують тисячі ниток. Я глибоко переконаний, що український і російський народ не просто близькі родичі, це практично одне й те ж», - сказав Путін.
«Що стосується мовних особливостей, культурних особливостей, історичних особливостей, це, безумовно, вимагає поваги, і, до речі кажучи, завжди шанувалося і в рамках єдиної країни», - наголосив президент РФ.
«Досить сказати, що весь Радянський Союз протягом десятиліть очолювали вихідці з України. Мені здається, це багато про що говорить», - нагадав Путін.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2016 року Путін у ході засідання клубу «Валдай» вкотре заявив, що росіяни і українці - «один народ, який спочатку розділили, а потім стравили».

Читайте також: Цього дня народився актор Іван Миколайчук, якого називали «душею українського поетичного кіно»