Україна
15 червня 2017
Працівники «Укрзалізниці» підозрюються у фінансуванні терористичних організацій на Донбасі
З метою збору доказів наразі проведено 28 одночасних обшуків житла.
news-image

Прокуратурою проведено 28 одночасних обшуків житла, приміщень підприємств, у тому числі ПАТ «Укрзалізниці»

Ряд комерційних підприємств та посадових осіб публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» підозрюються у фінансуванні тероризму. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, інформує «Є!».

«Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України за матеріалами Департаменту захисту економіки Нацполіції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму). Встановлено, що ряд комерційних підприємств та посадових осіб публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» організували постачання продукції підприємств, розташованих в «ЛНР/ДНР», для потреб ПАТ «Укрзалізниця», з виведенням державних коштів шляхом оплати через ряд фіктивних підприємств до бюджетів псевдореспублік», - йдеться в повідомленні.
«Крім цього, зазначені особи у співучасті та в інтересах Російської Федерації, являючись представниками російських підприємств (в тому числі, Федеральної Вантажної Компанії, яка перебуває під діючими санкціями України), за сприяння посадових осіб ПАТ «Укрзалізниця» вчинили дії по зменшенню тарифів для російських компаній при укладанні договорів транзитних вантажних залізничних перевезень територією України», - повідомляє ГПУ.

З метою збору доказів наразі проведено 28 одночасних обшуків житла, приміщень підприємств, у тому числі ПАТ «Укрзалізниці». Вилучено документи та готівку. Слідство триває.

Читайте також: Омелян: За головування Бальчуна корупція на Укрзалізниці зросла до небачених розмірів
Читайте також: У Києві затримали групу колишніх працівників Приватбанку, які привласнили чималу суму грошей банку