Україна
16 червня 2017
На кордоні із Росією облаштовано 273 км протитранспортних ровів
Нині на кордоні з Росією тривають роботи з дооблаштування опорних пунктів, інших інженерних споруд.
news-image
На українсько-російському кордоні вже обладнано 273,5 км протитранспортних ровів, майже 170 кілометрів рокадних доріг і понад 83 кілометрів металевого загороджувального паркану, розгорнуті комплекси відеоконтролю та сигналізації.

Перебіг робіт з реалізації Плану інженерного облаштування українсько-російського кордону в Харківській області на ділянці відділу прикордонної служби "Дергачі" проінспектували заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян і група народних депутатів, інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

Зазначається, що нині на кордоні з Росією тривають роботи з дооблаштування опорних пунктів, інших інженерних споруд. На сьогодні проект реалізований приблизно на 14%. Загалом з Держбюджету у 2015-2016 роках на ці заходи виділено 600 млн грн, які освоєні в повному обсязі. Цього року вже отримано 50 млн грн із запланованих 200 млн грн.

“Наразі, як бачимо, тільки частина кордону облаштована. Ще необхідно облаштувати 2 тисячі кілометрів кордону з Росією. 409 кілометрів – це Луганська та Донецька області, де зараз проходить АТО, і як ця територія відійде до України, там поставимо такі конструкції. Частина кордону в Чернігівській області вже облаштована”, – зазначив Троян.

Водночас він вважає за необхідне повністю дооблаштувати кордон із Молдовою, особливо на Придністровській ділянці.

Троян підкреслив, що для реалізації задуманого бракує кошторису, тому триває робота з комітетом Верховної Ради над створенням законопроекту, який регламентуватиме розподіл кошторису. 

Читайте також: Українські прикордонники готові до біометричного контролю із Росією