Війна
16 червня 2017
Росія не відмовляється від планів нападу на Україну, - Полторак
За словами Степана Полторака, Україна повинна продовжувати реформувати сектор оборони і зміцнювати армію.
news-image

Поточна ситуація на Донбасі свідчить, що Росія не відмовляється від планів нападу на Україну, заявляє міністр оборони України Степан Полторак. Про це у п'ятницю, 16 червня, міністр сказав на церемонії випуску слухачів Національного університету оборони України ім.І.Черняхівського, повідомляє «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація на фронті свідчить, що агресор - Російська Федерація - не відмовляється від ідеї захопити нашу країну", - сказав він.

Як повідомляють у виданні, Полторак зазначив, що в цих умовах Україна має продовжувати реформи сектора оборони і зміцнювати армію.

"Саме від того, наскільки професійно кожен із нас, отримуючи знання, діятиме на своїх посадах, залежить, як швидко ми проведемо реформу ЗСУ. Ми створили нові органи управління, об'єднаний оперативний штаб, ССО, поліпшили високомобільні війська, поліпшили систему підготовки, змінили систему логістичного забезпечення", - наголосив міністро оборони

За його словами, лише в 2016 році на озброєння ЗСУ надійшло 2,5 тис. одиниць нової та модернізованої техніки, 15 тис. одиниць техніки було відремонтовано.

"Нас чекає багато роботи, але важливим є все те, що ми зробили в питанні підвищення професіоналізації армії... знання, особливо ті, які враховують стандарти НАТО, дозволяють нам зменшувати наші бойові втрати і збільшувати втрати противника. Знання і досвід - це те, що необхідно для перемоги. А сучасна техніка надходить і надходитиме", - підсумував Степан Полторак.

 

Читайте також:Росія-матінка кинула: Гіркін закликає бойовиків кидати все і втікати в РФ (фото)