Суспільство
16 червня 2017
«Жінка у білому халаті»: шахрайка ошукала підприємців, видаючи себе за лікарку
33-річна наркозалежна жителька Херсона була раніше судима за кишенькові крадіжки.
news-image

Як повідомили у поліції Херсонської області, під приводом купівлі товарів через Інтернет у приватних фірм, зловмисниця разом зі спільником шахрайським шляхом заволодівала побутовою технікою та електроінструментами, передає «Є!»

"Схема скоєння злочинів була наступною. Зловмисниця через Інтернет замовляла у приватних підприємців електроінструменти, кондиціонери та іншу побутову техніку нібито для потреб лікарні. Зустріч призначила біля медзакладу. Коли представники фірми привозили товар, до них виходила жінка у білому халаті. Вона просила вивантажити товар і направляла представників до бухгалтерії або головного лікаря, нібито там з ними розрахуються.

Поки робітники шукали бухгалтерію та намагалися прояснити її працівникам ситуацію, спільник шахрайки швидко вантажив товар до автомобіля та залишав з жінкою місце злочину.

В одному випадку спільник вийшов до представників фірми у костюмі хірурга. Він попросив швидше вивантажити кондиціонери, тому що поспішає на операцію", - розповіли поліцейські.

Коли зловмисниця вкотре намагалися скоїти шахрайство, то через неуважність зателефонувала у раніше ошукану нею фірму. Її працівники одразу все зрозуміли і зробили вигляд, що готові продати товар лікарні. Зустріч, традиційно, призначили біля медзакладу. Після чого негайно повідомили про це оперативникам. Тож на зустріч з жінкою у білому халаті прибули вже працівники Новокаховського відділу поліції. Зловмисницю затримали і доставили до відділу поліції, де вона дала покази.

"Затриманою виявилася 33-річна наркозалежна жителька Херсона, раніше судима за кишенькові крадіжки. Вона спеціально приїжджала до міста Нова Каховка, щоб скоювати злочини. На рахунку жінки 3 факти шахрайства, наразі ми встановлюємо особу її спільника", - повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап.

Приблизна сума збитків, нанесена приватним підприємцям з міста Нова Каховка, становить понад 50 тисяч гривень.

Зі слів затриманої, електроінструменти та техніку вона продавала за мізерними цінами на ринку.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження зв ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» (карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Читайте також: В Італії викрили фальшивого князя, який подарував титул графині Памеле Андерсон
Читайте також: Порошенко розповів, як порушував інструкції у лікарні під час нічних чергувань з дружиною