Події
16 червня 2017
Посадовець Полтавської облдержадміністрації вимагав від підприємця хабар за дозвіл на здійснення перевезення пасажирів
Чиновник забажав за "послугу" понад 20 тис. гривень.
news-image

Начальник одного з управлінь Полтавської облдержадміністрації вимагав від підприємця гроші за оформлення та надання тимчасового дозволу на здійснення перевезення пасажирів на маршрутах обласного та місцевого значення. Про це повідомили у  Департаменті захисту економіки Нацполіції, передає «Є!»

"Посадовець, користуючись своїм службовим становищем, спільно із своїми підлеглими через посередника вимагав від директора одного з транспортних підприємств 24 тисячі гривень. Всі грошові «операції» здійснювалися шляхом перерахування на картковий рахунок посередника в два етапи.

Першу частину неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч гривень службовець отримав за проведення перевірок своїми підлеглими діючих перевізників з метою виявлення так званих «порушень» та усунення «конкурентів». Другу частину хабара – 14 тисяч гривень – посадовець отримав за укладання договору на здійснення перевезень", - йдеться в повідомленні поліції.

За результатами проведених обшуків правоохоронцями вилучено документи, що підтверджують факт отримання неправомірної вигоди.

Організатора «схеми» затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Посереднику оголошено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Проводяться подальші заходи для встановлення інших посадових осіб Полтавської ОДА, причетних до злочинної схеми вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Читайте також: «Жінка у білому халаті»: шахрайка ошукала підприємців, видаючи себе за лікарку