Суспільство
16 червня 2017
МОН і МОЗ розробляють нові санітарні норми використання гаджетів
Телефон не повинен бути основним носієм інформації, адже він є занадто малим гаджетом і дрібний шрифт може нашкодити учню.
news-image

Санітарні норми для використання комп’ютерної техніки в Україні застаріли і не враховують зміни в технічних характеристиках, що відбулися за останній час. Про це, як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами одеської гімназії №2, передає «Є!» з посиланням на УНН.

“Зараз ми у Міністерстві спільно із МОЗ працюємо над зміною санітарних норм для використання комп’ютерної техніки в Україні. Вони застаріли, більшість характеристик техніки, що зумовлювали саме такі правила, змінилися. Чинні санітарні норми не сприяють ні освітньому прогресу, ні здоров’ю учнів — школярі просто розуміють їхню абсурдність і, зокрема, тому не виконують взагалі жодних правил у користуванні технікою”, — заявила Л.Гриневич.

На думку міністра, використання ґаджетів та різноманітних освітніх аплікацій у школах також обмежені саме цими санпінами.

“Як і друк якісно нових підручників, де ми маємо інші, але схожі по духу та старості вимоги”, — додала Л.Гриневич.

Також під час візиту міністра зазначалось, що телефон не повинен бути основним носієм інформації, адже він є занадто малим гаджетом і дрібний шрифт може нашкодити учню.