Події
17 червня 2017
У Лондоні розпочались акції протесту після пожежі у багатоповерхівці
Кілька сотень людей також зупинилися перед головною будівлею Бі-бі-сі в центрі Лондона.
news-image

У Лондоні спалахнули стихійні демонстрації протесту, учасники яких висловлюють невдоволення діями влади і вимагають справедливості і пояснення причин пожежі в багатоповерховому будинку "Гренфелл-тауер", інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Кілька десятків людей у п'ятницю вдень ненадовго увірвалися в будівлю муніципалітету Кенсінгтона і Челсі, у веденні якого знаходиться згоріла будівля, з вимогою негайно надати допомогу жертвам пожежі.


Натовпи протестуючих зібралися також у громадському центрі, в якому прем'єр-міністр Тереза Мей проводила зустріч з постраждалими від пожежі, демонстрації відбулися також у резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стріт. Кілька сотень людей також зупинилися перед головною будівлею Бі-бі-сі в центрі Лондона з плакатами "Справедливість для Гренфелл", провели хвилину мовчання в пам'ять про загиблих, після чого рушили далі.

Тереза Мей розпорядилася виділити 5 млн фунтів стерлінгів на купівлю одягу, продовольства і предметів першої необхідності для постраждалих. В даний час, за офіційними даними, під час пожежі загинуло щонайменше 30 осіб, проте це не остаточна цифра і, найімовірніше, як кажуть представники влади, зросте, оскільки в загальній складності близько 70 людей вважаються зниклими без вести. За словами поліції, поки немає ніяких вказівок на те, що пожежа сталася в результаті навмисного підпалу.


Читайте також: Жінку, яка транслювала відео з палаючого будинку в Лондоні, ще не знайшли (відео)