Події
17 червня 2017
Донеччанка намагалась вивезти сина до Польщі у валізі (відео)
Жінка запевняє, що сина у валізі не ховала, а як він там опинився - не знає.
news-image

Українка сховала свого 7-річного сина в сумку і спробувала перевезти його до Польщі. Сама мама мала на руках біометричний паспорт, натомість у сина був документ без візи, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

50-річна жінка в потязі Київ – Перемишль викликала підозру польських прикордонників, бо помітно нервувалася.

"Жінка дуже не хотіла давати цю валізу для перевірки. Спочатку вона лише трохи привідкрила блискавку. Та коли наші працівники таки відкрили валізу, виявилось, що згори був одяг, а під ним дитина. Ми хотіли якнайшвидше витягти хлопчика, проте жінка ще якийсь час заважала нам це зробити", - каже представник польської митниці в Жешуві Едіта Хабовська.

 

Поляки кажуть, що у хлопчика піднялася температура і йому викликали швидку. Жінку з сином висадили з потяга і передали українським прикордонникам, а потім забрали у найближчий відділ поліції. Там з'ясувалося, що затримана Марина Шишкіна – з Донецька. Із початком АТО із сином переїхала до Дніпра. Запевняє, що 10 років тому проти неї сфабрикували провадження щодо шахрайства, конфіскували майно, після чого жінка мріяла виїхати до Німеччини. 

"В Україні нам відмовляли у видачі закордонних паспортів на протязі чотирьох років. Ми приїхали в Росію і там в консульстві українському в місті Єкатеринбург ми отримали закордонні паспорти", - розповіла вона.

Жінка запевняє, що сина у валізі не ховала, а як він там опинився - не знає. 

"Я йому, звичайно, сказала десь там ховатися, тому що в нього паспорта нема. А потім я сказала, що ми біженці. Я нічого не запхала, він просто сидів в різних місцях, ну, може, десь він і ховався, ну, я його нікуди не заховала", - твердить Марина Шишкіна.

Як виявилося, це була вже друга спроба жінки дістатись Євросоюзу. 11 червня, в перший день безвізу, поляки вже висаджували її та сина з потяга, оскільки біометричний паспорт був тільки в жінки. Із другої спроби за фактом незаконного вивезення дитини за кордон правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про незаконний перетин кордону. Санкція цієї статті передбачає ув'язнення терміном від 3 до 5 років, наголосив керівник Мостиського відділу поліції Мирон Карапата. Як дитина у валізі перетнула український кордон – ще має зясувати службове розслідування, яке вже розпочали прикордонники. 

Читайте також: На Рівненщині дитина потрапила під колеса автомобіля