Україна
19 червня 2017
ЄС відзначив прогрес України в реформуванні енергетики
Енергозбереження є тим інструментом, який дасть змогу вирішити три завдання: зменшити рахунки за ЖКП у населення, зробити підприємства більш ефективними, зменшити залежність України від імпорту ресурсів.
news-image

Представництво Європейського союзу відзначило вчасні та точні реформи України в сфері енергетики.

Про це під час Європейського тижня сталої енергії в Україні сказав заступник голови Представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен, передає «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Україна за останні кілька років продемонструвала величезний прогрес, але ще більше має бути зроблено. ЄС помітив урядові дії щодо забезпечення прозорості у секторі та створенні енергетичного ринку", - зазначив Фреллесен.

Він додав, що підняття тарифів для населення є болючим, але необхідним кроком. 

"Це необхідно для знищення корупції та зміни поведінки людей, стимул для них почати економити", - вважає Фреллесен.

Він підкреслив, що енергозбереження є тим інструментом, який дасть змогу вирішити три завдання: зменшити рахунки за ЖКП у населення, зробити підприємства більш ефективними, зменшити залежність України від імпорту ресурсів.

"Якщо всі реформи просуватимуться точно та вчасно, це стане величезним кроком з наближення України до ЄС", - додав чиновник представництва ЄС.

Європейський тиждень сталої енергетики - це ініціатива ЄС, започаткована 2006 року. Тиждень сталої енергетики є частиною кампанії ЄС, спрямованої на збільшення джерел відновлюваної енергетики та покращення енергоефективності.

Читайте також:Україну з'єднали з гігантською європейською велодоріжкою