Світ
19 червня 2017
На Алясці ведмідь загриз 16-річного учасника масового забігу
Хлопець перед смертю відправив смс.
news-image

В американському штаті Аляска чорний ведмідь загриз 16-річного учасника масового забігу по пересіченій місцевості. Про це повідомляє видання Alaska Dispatch News, передає «Є!»

Підліток встиг відправити смс і розповісти, що за ним женеться ведмідь. Його родич передав повідомлення організатору заходу. Учасники забігу й лісники негайно почали пошуки зниклого бігуна.

Рятувальники попрямували за координатами GPS, переданим з телефону підлітка, і виявили там тіло загиблого і ведмедя, який його вбив. Один з лісників вистрілив і поранив тварину, проте тому вдалося втекти. Його продовжують шукати.

Забіг Robert Spurr Memorial Hill Climb щорічно проводять на кряжі Берд-Рідж в національному лісі Чугач на півдні Аляски. Дорослі бігуни повинні подолати по схилу близько п'яти кілометрів, юніори обмежуються половиною цієї дистанції.

Чорний ведмідь, або барибал, - найбільш поширений в Північній Америці вид ведмедів. Дорослий самець досягає довжини 1,4-2 метра і важить до 360 кілограмів. Вага тварини, що напала на учасника забігу, становила, за оцінками очевидців, близько 110 кілограмів.