Київ
20 червня 2017
Кияни задоволені якістю життя більше, ніж жителі передмістя
Якість життя в містах-супутниках Києва значно нижча, ніж в самій столиці.
news-image

Згідно з результатами дослідження, ініціатором якого стала громадська організація «Громадська рада Крюківщини», якість життя в передмісті значно нижча, ніж в столиці, повідомляє «Є!».

Якість життя в містах-супутниках Києва значно нижче, ніж в самій столиці. Про це свідчать результати дослідження, ініційованого громадською організацєю «Громадська рада Крюківщини».

Експерти проаналізували рівень задоволення киян і жителів передмістя якістю життя у своїх населених пунктах. У опитуванні взяли участь жителі Вишневого, Ірпеня, Софієвської Борщаговки і Києва.

Так, респондентів просили оцінити своє місто по шкалі від «зовсім незадоволений» до «повністю задоволений» за наступними критеріями: інфраструктура, зелені насадження, розважальний потенціал, наявність водойм, чистота і екологія міста, зручність транспорту.

Результати отриманого рейтингу (без урахування 4,3% не визначилися) наступні: зі значною перевагою лідирує місто Київ (35%), на другому місті - Ірпінь (21%), на третьому - Бровари (17%), на четвертому - Вишневе (15%), п'яте - у Софієвської Борщагівки ( 12%).

Як повідомила керівник ГО «Громадська рада Крюківщини» Олена Цибульська, в даному дослідженні прийняли участь 2065 чоловік, в середньому по 413 жителів на кожен населений пункт. 

«Відповіді виявилися репрезентативними і обгрунтованими, норма відхилення склала 2,8 відсотка і знаходиться в межах допустимої норми», - сказала Олена Цибульська.

Вона додала, що частина жителів передмістя опитано в Києві, «прямо на зупинках транспорту, розташованих на околицях столиці, куди люди добираються, щоб потрапити на роботу».

Дослідження на тему «Оцінка якості життя в Києві і Київській області» проводилося з 22 по 28 травня аналітиками громадської організації «Громадська рада Крюківщини» при підтримці спеціалісті КНЕУ.