Політика
20 червня 2017
Тетяна Чорновол прокоментувала самогубство у СІЗО ймовірного організатора замаху на неї
Олег Нетребко повісився у СІЗО.
news-image

Олегу Нетребку, який підозрювався в організації замаху на Тетяну Чорновол, запропонували угоду зі слідством. Йшлося навіть про його звільнення від кримінальної відповідальності у випадку, якщо він дасть покази на реальних організаторів та замовників замаху. Про це нардеп Тетяна Чорновол повідомила під час брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент «Є!»

Проте, як зауважила депутатка, Нетребко відмовився від угоди зі слідством та повісився.

"Це може свідчить лише про одне - що мав місце доволі суворий шантаж щодо цієї людині, мало місце доведення до самогубства. Зараз я не можу говорити про причини, але, зрозуміло, що у кожного з нас можна знайти слабку точку - діти, дружина, близька людина. І ймовірна реальна загроза для життя цієї людини може бути причиною для вчинення самогубства. Думаю, щось подібне сталося. В результаті Нетребко пішов з життя, хоча у нього був вибір: свобода та угода зі слідством. Але він повісився", - зазначила Тетяна Чорновіл.


Вона припустила, що оскільки у справі щодо замаху на неї фігурують досить впливові замовники та організатори, то, можливо, саме вони боялись, що Нетребко назве їх імена.

"Хочу нагадати, що у матеріалах слідства щодо замаху на мене фігурують записники так званого охоронця Януковича - Кобзаря - людини, яка понад 15 років відповідала за безпеку Віктора Януковича. Ця особа, виконуючи вказівки Віктора Федоровича, вносила нотатки до записників. Записник був знайдений після втечі Януковича. Там були відомості щодо спостереження за мною, моїм переміщенням містом у день нападу", - розповіла політик, яка підкреслила, що записна книжка, а також доведення до самогубства свідчать про серйозність організації, яка втілила замах.


Тетяна Чорновол стверджує, що і зараз ці особи мають серйозні інструменти впливу на ситуацію в Україні.

"В даному випадку я вважаю, що смерть Нетребка була роботою Юрія Іванющенка. Схожа ситуація була по справі Курченка, коли арештованому Кацубі погрожували смертю його брата. Тому хочу зауважити про надзвичайну впливовість - насамперед через шалені гроші - дуже великих злочинців режиму Януковича на ситуацію в Україні. І вони можуть вбивати. Навіть у в'язниці", - підсумувала нардеп.


Нагадаємо, 15 червня в ізоляторі тимчасового утримання в Києві знайшли повішеним ймовірного організатора нападу на Тетяну Чорновіл у 2013 році Олега Нетребка.
Печерський суд Києва 13 травня 2017 року арештував Нетребка на 60 діб
У січні 2017 року чоловіка затримали в Мінську. У травні його було екстрадовано до України.
У 2015 році начальник департаменту карного розшуку МВС Володимир Остапенко повідомляв, що організатором побиття Тетяни Чорновол був кримінальний авторитет Олег Нетребко.

Читайте також: «Якщо ми всі почнемо голодувати разом з Олегом Березюком - це проблему не вирішить» - нардеп