Політика
21 червня 2017
Американські ЗМІ про візит Порошенка до Трампа: коротка зустріч для фото
Президент США заявив, для нього "велика честь" зустрічатися з Порошенком.
news-image

Президент США Дональд Трамп зустрівся зі своїм українським колегою Петром Порошенком під час візиту, які в Білому дому називають "зайти на вогник" до Овального кабінету.

Про це пише американське інформаційне агентство Associated Press.

Президент Петро Порошенко зупинився у вівторок для короткої фотозйомки з Трампом після зустрічей з віце-президентом Майком Пенсом та командою національної безпеки, - пише видання.

Президент США заявив, для нього "велика честь" зустрічатися з Порошенком і "досягнуто значного прогресу" у відносинах з Україною.

На майже 2-хвилинному відео, опублікованому каналом NBC, видно, що під час вступного слова Трамп був небагатослівним і говорив близько 20 секунд, решту часу говорив Порошенко.

Телеканал CNN відзначає, що коли Порошенко приїхав у Білий дім, українського президента не зустріли з традиційною помпою, які відбуваються зустрічі іноземного керівника з президентом Сполучених Штатів.

CNN звертає увагу на те, що Трамп "розстеляє червону килимову доріжку" у Білому домі практично для всіх іноземних лідерів, з країнами яких США не мають особливих проблем.

Президент Румунії Клаус Йоханніс у червні провів прес-конференцію разом з Трампом, а президента Панами зустріли Трамп та перша леді Меланія Трамп.

В той же час, інші іноземні лідери отримали досить прохолодний прийом і зустрічалися з віце-президентом Майклом Пенсом, а не Трампом. У квітні цього року король Йорданії зустрівся з Пенсом в його резиденції та офіційно не зустрічався з президентом США, а президент Гондурасу зустрічався з віце-президентом у березні.